To barn omkom i forlis utenfor Kreta

Fire personer, to barn og to kvinner, er funnet omkommet etter at en liten yacht med over 70 personer sank øst for Kreta mandag kveld.

Saken oppdateres.

14 personer er fortsatt savnet etter forliset, mens 57 personer er reddet, opplyser kystvakten til gresk rikskringkasting ERT. Blant de omkomne er to gutter på seks og sju år, ifølge kystvakten.

Tirsdag fortsatte helikoptre og båter å lete etter omkomne og eventuelt overlevende sør for den greske øya. En person ble reddet opp av sjøen i live tidlig tirsdag.

Båten antas å ha transportert flyktninger og migranter på vei til Italia, som trolig hadde betalt menneskesmuglere for å få bli med.

Greske myndigheter ble varslet etter at en person ringte et gresk nødnummer mens båten var i ferd med å synke. Forliset skjedde 22 kilometer øst for Kreta i kraftig vind og høy sjø, ifølge kystvakten.

Mange flyktninger og migranter fra Midtøsten, Asia og Afrika tar seg til Hellas i båter fra Tyrkia. Men den siste tiden har greske myndigheter meldt om en økning i trafikken sør for Kreta. Båtene har kurs mot Italia og er gjerne større enn gummibåtene som brukes for å krysse stredene mellom Tyrkia og greske øyer.

(©NTB)

På forsiden nå