Over 100 pågrepet i Tyrkia for angivelige bånd til kuppforsøket for fire år siden

Igjen har Tyrkia tydd til massearrestasjoner for å slå ned på grupper de mener var innblandet i kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan i 2016.

Saken oppdateres.

106 personer er pågrepet, de fleste av dem soldater, melder nyhetsbyrået Anadolu onsdag.

Påtalemyndigheten i Istanbul har utstedt arrestordre på i alt 132 mistenkte personer, blant dem 82 soldater. De andre er enten pensjonerte medlemmer av forsvaret eller personer som har fått sparken fra militæret.

Pågripelsene ble gjort i politiaksjoner i 34 av landets 81 provinser.

Erdogan anklager Fethullah Gülen, en tidligere alliert som nå bor i eksil i USA, for å stå bak kuppforsøket for fire år siden. Han anklages også for å ha forsøkt å infiltrere statlige tyrkiske institusjoner i flere tiår. Selv avviser han anklagene.

Gülens bevegelse driver skoler for tyrkere i en rekke land, blant annet i USA, Tyskland og Canada. Bevegelsen driver også med hjelpearbeid og veldedighet.

Tusenvis er pågrepet i Erdogans forsøk på å renske ut alle som måtte ha tilknytning til bevegelsen. Fredag utstedte påtalemyndigheten i Ankara arrestordre på 60 personer. Blant dem var 48 advokater som har vært forsvarere for personer som anklages for tilknytning til Gülen-nettverket og kuppet.

(©NTB)

På forsiden nå