Historisk mange amerikanere søker arbeidsledighetstrygd

Opp mot 850.000 amerikanere søkte arbeidsledighetstrygd i forrige uke, 35.000 færre enn uka før. Aldri før har antallet ukentlige søkere overskredet 700.000.

Saken oppdateres.

Det viser en undersøkelse fra analysebyrået Factset.

Den voldsomme arbeidsledigheten følger USAs økonomiske kollaps forårsaket av koronapandemien. Årets 2. kvartal var det dårligste noensinne. Nedgangen i bruttonasjonalprodukt registrert i disse tre månedene tilsvarte et årlig fall på 31,7 prosent.

Siden da har situasjonen tatt seg noe opp, og fra mai til august ble det skapt 10,6 millioner nye jobber. Men dette er fortsatt under halvparten av jobbene som forsvant i mars og april.

Økonomien er fortsatt skjør, og smittespredning preger stadig store deler av landet. En magrere kontantstøtteordning erstattet 8. august ordningen som Trump innførte i vår. Denne ordningen er nå også i ferd med å avvikles, samtidig som mange husholdninger allerede sliter med å få endene til å møtes.

(©NTB)

På forsiden nå