Flere pågripelser etter angrepet i Wien

Tre personer er pågrepet tirsdag i forbindelse med mandagens angrep i den østerrikske hovedstaden Wien, opplyser rikskringkasteren ORF.

Politi på stedet etter at skudd ble avfyrt.   Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

I St. Pölten ble to personer pågrepet etter to husransakinger tirsdag morgen, opplyser politiet til ORF. I tillegg er en mann pågrepet i Linz. Ifølge de første opplysningene fra Linz, er det snakk om en kjent islamist.

Fire personer ble drept i angrepet, der ble skutt på flere steder i den østerrikske hovedstaden mandag kveld.

En antatt gjerningsmann ble skutt og drept av politiet. Han er beskrevet som en 20 år gammel IS-sympatisør med bakgrunn fra Nord-Makedonia.

To mennesker ble drept da en eller flere gjerningsmenn åpnet ild i et travelt utelivsområde av Wien mandag kveld. 16 andre ble såret i skytingen, og en av de sårede døde kort til etter på sykehus.

Tirsdag opplyste Nehammer til det østerrikske nyhetsbyrået APA at ytterligere et offer var død av skadene.

Skyting seks steder

Politiet opplyser på Twitter at flere gjerningspersoner bevæpnet med gevær begynte å skyte i Seitenstettengasse, en liten gate i sentrum av Wien, ved 19-tiden mandag.

Det ble skutt ved seks ulike steder i sentrum av hovedstaden, opplyser politiet. En politibetjent er blant de sårede, og tilstanden hans skal være alvorlig.

Politifolk som ikke jakter på gjerningspersonene, ber folk om å forlate sentrum. Bevæpnede politifolk ba fotgjengere og syklister om å forlate sentrum. Biler som var på vei inn mot sentrum, ble bedt om å snu.

Minst en av de mistenkte gjerningspersonene er pågrepet, og politi og spesialstyrker jakter på minst en gjerningsperson.

Tungt bevæpnet

Statsminister Sebastian Kurz sier gjerningspersonene var tungt bevæpnet og profesjonelle i måten de utførte angrepene på.

Det ble først meldt at en av angriperne som ble skutt av politiet, bar en bombevest. Ordfører Michael Ludwig sier det trolig snakk om en falskt bombelte, men at det etterforskes.

Gjerningsmannen hadde et langt skytevåpen, en pistol og en machete, sier Ludwig til rikskringkasteren ORF. Politiet jobber fortsatte med å identifisere vedkommende.

ORF melder også at flere personer som var stengt inn på restauranter og barer siden angrepene startet, har fått vende hjem. Andre har fått tilbud om å overnatte gratis på hotell i byen.

Siste kveld før nedstenging

Angrepet startet i en del av byen kjent for sitt uteliv, og ordfører i Wien Michael Ludwig sier til nyhetsbyrået APA at angriperne startet å skyte vilkårlig inne og utenfor barer. Han legger til at noen av angriperne skal ha båret eksplosiver.

Motivet for angrepet er ikke kjent. Minst ett av angrepene var i nærheten av en synagoge, men politiet kan ikke bekrefte om den var målet eller ikke.

Østerrike er i ferd med å innføre strengere koronarestriksjoner på grunn av stigende smittetall, og mandag var siste kveld restauranter og barer var åpne.

På forsiden nå