Ungarn og Polen står på sitt i budsjettkrangelen

Budsjettkrangelen i EU fortsetter. Ungarn og Polen nekter fortsatt å gå med på at utbetalinger skal knyttes til rettsstatsprinsipper.

Saken oppdateres.

EU har foreslått at prinsipper om demokrati og rettssikkerhet skal være blant betingelsene som avgjør om medlemsland skal få penger fra EUs langtidsbudsjettet og den gigantiske redningspakken som skal få økonomien på fote igjen etter pandemien.

Ungarns statsminister Viktor Orbán og statsminister Mateusz Morawiecki fra Polen møttes torsdag i Budapest for å diskutere hvordan de skal få EU til å endre kurs. Begge landene la i forrige uke la ned veto mot budsjettet, som dermed står i stampe.

I en felles uttalelse understreker de at de vil avvise alle klausuler som vil straffe land som ikke følger demokratiske prinsipper.

(©NTB)

På forsiden nå