Ni av ti julebord avlyst i Danmark

Den danske utelivsbransjen venter kun ti prosent av vanlig desemberomsetning i år. Koronapandemien og restriksjoner gjør at julefrokoster blir avlyst.

Saken oppdateres.

Julefrokostene, som er de danske versjonene av julebord, sørger vanligvis for en omsetning på 2,5 milliarder danske kroner i landets hotell- og restaurantbransje. Vurderingen i en medlemsundersøkelse fra bransjeorganisasjonen Horesta viser imidlertid at 90 prosent av dette forsvinner i år.

Danmark har innført forbud mot ansamlinger på mer enn ti personer. Restaurantbransjen er allerede hardt rammet av koronapandemien, og omsetningen i desember pleier å hjelpe bedrifter gjennom januar og februar, som er månedene med lavest omsetning.

Flere store danske arbeidsgivere har imidlertid fulgt en oppfordring fra Horesta om å gi arbeidstakerne et gavekort på restaurantbesøk i julegave.

(©NTB)

På forsiden nå