California forbereder seg på en tredobling i antall sykehusinnleggelser

Delstaten California kan oppleve en tredobling av sykehusinnleggelser innen jul, og myndighetene vurderer å beordre folk til å være hjemme.

Saken oppdateres.

Frykten er at en økning i alvorlige syke koronapasienter skal overbelaste intensivavdelingene ved delstatens sykehus.

– Varsellampene blinker rødt over alt med tanke på den ventede økningen i smitteutviklingen. Dersom denne trenden fortsetter, må vi ty til strengere og uten tvil mer drastiske handlinger, sier guvernør Gavin Newsom.

Sykehusinnleggelsene har økt med 89 prosent de siste 14 dagene. Mandag var nærmere 7.800 pasienter innlagt med covid-19. Om lag 12 prosent av folk i California som tester positivt for smitte, trenger trolig behandling på sykehus de neste to til tre ukene.

Den største bekymringen er økningen i antall innleggelser på intensivavdelingene. Økningen er på 67 prosent de siste to ukene. Fortsetter den trenden, kan kapasiteten være sprengt innen midten av desember.

Utviklingen gjør at det trolig blir innført ordre om at folk må holde seg hjemme i 51 av 58 fylker som allerede har innført strenge restriksjoner.

(©NTB)

På forsiden nå