Den svenske moren er ikke lenger mistenkt for lovbrudd

Den svenske kvinnen i 70-årene, som ble pågrepet og siktet for å ha holdt sin sønn isolert i 28 år, er ikke lenger mistenkt for noe lovbrudd.

Saken oppdateres.

Statsadvokat Emma Olsson sier torsdag at det ikke lenger finnes noen mistanke om at kvinnen, som ble løslatt onsdag, har begått lovbrudd.

– I løpet av dagene der vi har jobbet med saken og kvinnen har sittet i varetekt, har vi egentlig ikke funnet noe bevis som styrker hypotesen om at det foreligger noe lovbrudd, sier Olsson til Aftonbladet.

Mannen skal ha sagt i avhør at han kunne forlate leiligheten når han ville, forklarer Olsson.

– Det er en sak for helse- og sosialtjenesten, men ikke for rettsvesenet, sier hun videre.

Medtatt

Kvinnen ble pågrepet under mistanke om frihetsberøvelse samt grov vold som resulterte i kroppsskade og sykdom. Hun har nektet straffskyld.

Sønnen, som nå er 41 år, ble funnet svært medtatt i en leilighet i Haninge, sør for Stockholm, søndag kveld. Han ble ført til Karolinska universitetssykehus, der han ble operert for sine skader.

Ikke innelåst

Det var søsteren som fant mannen i leiligheten, der hun mener han skal ha levd isolert i 28 år. Hun har sagt at han ikke var fysisk innelåst, noe som også har blitt bekreftet til Expressen av flere naboer.

– Men han var så mentalt nedbrutt at han ikke har noen forankring til samfunnet utenfor, sa søsteren, som hevder moren styrte ham «som en sektleder».

(©NTB)

På forsiden nå