Europol advarer mot falske koronavaksiner

Den europeiske politienheten Europol advarer mot at falske koronavaksiner selges i internettets mørke kroker og ber medlemslandene være på vakt.

Saken oppdateres.

Fredag sendte Europol, som er den felleseuropeiske politienheten, som også Norge er tilknyttet, et varsel til medlemslandene. De mener trusselen er enda mer aktuell nå som flere legitime vaksiner er i ferd med å godkjennes.

Ifølge Europol er det flere produkter som markedsføres som vaksiner og koronalegemidler på det såkalte mørke nettet, og som også bruker merkevaren til legitime aktører. Det kan være en betydelig trussel mot folkehelsa, advarer politienheten.

– Falske kopiversjoner av de legitime vaksinene er ventet å komme raskt i sirkulasjon, skriver Europol.

(©NTB)

På forsiden nå