Trump: – Tid for ro og fred

President Donald Trump tok avstand fra vold og opptøyer i sin første tale etter stormingen av Kongressen.

Saken oppdateres.

Trump slo fast at det nå er tid for ro og fred i USA under et besøk ved grensemuren mot Mexico i Alamo i Texas tirsdag.

– Vi tror på rettsstaten, ikke vold eller opptøyer, sa presidenten, som også roste politiet.

Da han tidligere på dagen møtte pressen, tok han imidlertid ikke noe ansvar for at en stor gruppe av hans tilhengere trengte seg inn i kongressbygningen i forrige uke. En politimann og en inntrenger ble drept, og tre andre mistet livet.

I talen i Alamo hevdet han også at det er «null risiko» for at han blir avsatt som president ved at det 25. grunnlovstillegget tas i bruk. I stedet antydet han at denne muligheten kan utgjøre en trussel mot påtroppende president Joe Biden.

Formålet med besøket i Alamo var å framheve Trump-regjeringens kamp mot ulovlig innvandring og innsatsen for å bygge grensemuren. Den var et av Trumps viktigste løfter i valgkampen i 2016 – og hovedtema for hans tale i Alamo.

Rundt 700 kilometer med mur og barriere er bygd langs den 3.000 kilometer lange Mexico-grensen mens Trump har vært president. Det dreier seg i hovedsak om ombygning av eksisterende barrierer.

(©NTB)

På forsiden nå