Besøkstallene i Louvre falt med tre firedeler

Louvre-museet i Paris var stengt i store deler av 2020, noe som gir store utslag i besøksstatistikken. Kun 2,7 millioner kom for å se Mona Lisa og annen kunst.

Saken oppdateres.

I 2019 hadde museet hele 9,6 millioner besøkere, noe som betyr et fall på 72 prosent i 2020. I tillegg var det stort sett franskmenn som besøkte Louvre i året som gikk. I et vanlig år er de fleste besøkende fra utenfor Europa, hovedsakelig Kina og USA.

Louvre måtte stenge i mars, i forbindelse med koronapandemien, og holdt stengt i fire måneder. Deretter måtte museet stenge igjen i november. Louvre er, i likhet med alle andre kulturinstitusjoner i Frankrike, fortsatt stengt inntil videre.

På grunn av det store besøkstapet gikk museet med over 900 millioner kroner i tap, hvorav halvparten ble dekket av den franske staten.

(©NTB)

På forsiden nå