Trump har benådet 73 personer og omgjort straffen for 70 andre

President Donald Trump benåder sin tidligere sjefstrateg Steve Bannon, som er siktet for svindel, samt 72 andre personer. 70 personer får forkortet straff.

Trump vil ikke være til stede på Joe Bidens edsavleggelse onsdag.  Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

Trump har også benådet tidligere kongressrepresentanten Robin Hayes, som ble dømt til ett års betinget fengsel for å ha avgitt falsk forklaring i en korrupsjonssak.

Duke Cunningham, som tidligere representerte California i Kongressen, er gitt en betinget benådning. Han ble dømt til over åtte års fengsel for bestikkelse, svindel og skatteunndragelse. Cunningham ble løslatt i 2013.

I tillegg er rapperen Lil Wayne benådet, mens rapperen Kodak Black fått nedsatt straffen sin. Duoen er dømt for brudd på våpenlovgivningen.

Trump har samtidig benådet Elliot Broidy, en av sine pengeinnsamlere. I oktober erkjente Broidy straffskyld for ulovlig lobbyvirksomhet mot Trump-administrasjonen på vegne av Kina og Malaysia.

Bannon siktet for underslag

Bannon er tiltalt for å ha underslått penger fra innsamlingsaksjonen «We Build The Wall» (Vi bygger muren). Til sammen ble flere hundre tusen givere svindlet for over 220 millioner kroner, mener statsadvokaten.

Trump skal etter flere runder med seg selv ha kommet fram til at han vil benåde Bannon.

CNN siterte tidligere kilder på at Trump i siste liten hadde bestemt seg for å la Bannon være blant personene han ville benåde før han går av onsdag.

New York Times fikk onsdag morgen norsk tid bekreftet av kilder i Det hvite hus at Trump har bestemt seg for å benåde ham, og kort tid senere ble lista offentliggjort.

Tidligere benådninger

Trump har allerede benådet en rekke mangeårige medarbeidere og støttespillere. Blant dem er hans tidligere valgkampformann Paul Manafort, hans mangeårige venn og rådgiver Roger Stone og hans tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Like før jul benådet 74-åringen blant annet fire dømte krigsforbrytere.

Trump reiser onsdag til Florida og vil ikke være til stede på Joe Bidens edsavleggelse, noe som er i strid med tradisjonen ved maktskifter i USA.

På forsiden nå