Britene vil komme Sudans fattigste til unnsetning

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab besøkte torsdag Sudan og lovet drøyt 460 millioner kroner i bistand til landets fattigste.

Saken oppdateres.

Raab er den første britiske utenriksministeren på ti år som har besøkt den tidligere kolonien, der landets mangeårige diktator Omar al-Bashir ble presset til å gå av etter et folkelig opprør våren 2019.

Landet blir nå styrt av de militære i skjør allianse med den tidligere opposisjonen, men står i likhet med resten av verden midt oppe i en pandemi og har store økonomiske problemer.

Statsgjelden er svært høy, og det er mangel på alt fra drivstoff til brød og medisiner. Høy inflasjon gjør det samtidig svært vanskelig å få pengene til å strekke til for folk.

Myndighetene har måttet kutte kraftig i statlige subsidier og andre offentlige utgifter og håper dette skal tiltrekke seg utenlandske givere.

Raab ønsket å vise sin støtte til den skjøre demokratiseringsprosessen, og Storbritannia vil med sin bistand også komme de aller fattigste i landet til unnsetning, ifølge en talsperson.

Bistanden vil blant annet komme i form av kontantutbetaling til 1,6 millioner fattige, opplyser Rosie Diyas.

(©NTB)

På forsiden nå