Ungarn går utenom EU – godkjenner russisk vaksine

Ungarn har gitt nødgodkjenning til den russiske koronavaksinen Sputnik V og AstraZenecas koronavaksine, som første land i EU.

Saken oppdateres.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters, som siterer ungarske medier.

EUs legemiddeltilsyn hadde planlagt å ta en avgjørelse om AstraZenecas koronavaksine kommende uke. Det vil Ungarn tilsynelatende ikke vente på. Tidligere har landets regjering kritisert EU for å være for langsomme med godkjenning og fordeling av vaksiner.

Russland har søkt om å få vaksinen Sputnik V godkjent i EU. Det er ventet at søknadsbehandlingen starter i februar. Russerne hevder at vaksinen er 92 prosent effektiv mot koronaviruset, men har ikke sluppet alle data fra teststadiet.

Ungarn har også blitt enige med det kinesiske legemiddelfirmaet Sinopharm om å kjøpe deres koronavaksine. Dersom ungarske myndigheter godkjenner denne, vil det også være første gang denne blir godkjent i EU.

(©NTB)

På forsiden nå