Brasil får 2 millioner vaksiner

Brasil mottar senere fredag 2 millioner doser med koronavaksinen fra AstraZeneca og Oxford-universitetet.

Saken oppdateres.

– De 2 millioner dosene ankommer Brasil sent på ettermiddagen fredag, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet.

Vaksinene sendes til landet fra India, der de produseres.

Egentlig skulle Brasil ha mottatt forsendelsen i forrige uke. President Jair Bolsonaro har lagt skylden på det han kaller politisk press på Indias statsminister Narendra Modis regjering om å prioritere vaksiner i India først.

Regjeringen i Brasilia lener seg på vaksiner fra svensk-britiske AstraZeneca i samarbeid med Oxford-universitetet, og vaksiner fra Fiocruz-stiftelsen i Brasil. I forrige uke mottok landet 6 millioner doser med vaksinen CoronaVac, som er utviklet av kinesiske Sinovac i samarbeid med det brasilianske Butantan-instituttet.

Brasil, som har 212 millioner innbyggere, har registrert over 214.000 koronarelaterte dødsfall siden pandemiens utbrudd.

(©NTB)

På forsiden nå