Boris Johnson:

- Den britiske virusvarianten kan være mer dødelig

Enkelte beviser kan tyde på at den britiske virusmutasjonen er mer dødelig, ifølge Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at funn tyder på at den britiske mutasjonen er mer dødelig.   Foto: Hannah Mckay

Saken oppdateres.

Fra før har britiske eksperter advart om at mutasjonen som ble påvist i England i desember, kan være langt mer smittsom enn andre koronavarianter.

– Det ser nå også ut til at det er noen beviser for at den nye varianten kan være forbundet med en høyere grad av dødelighet, sa Johnson på en pressekonferanse i Downing Street fredag.

LES OGSÅ: Derfor skaper utbruddet i Follo så stor bekymring

Nordre Follo kommune stengte fredag ned etter at det ble oppdaget et utbrudd av den fryktede britiske virusmutasjonen.

Nakstad: – Dette må vi følge nøye med på framover

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier norske helsemyndigheter er kjent med mistanken om at den britiske virusvarianten er ekstra dødelig.

– Vi er kjent med at man mistenker dette, men det er foreløpig ikke godt dokumentert om det skyldes økt smittsomhet, eller om det kan ha sammenheng med endrede sykdomsfremkallende egenskaper. Vi blir derfor nødt til å følge nøye med på dette framover, skriver Nakstad i en SMS til NTB.

På forsiden nå