Flytypen Boeing 777 settes på bakken etter motorbrann i Denver

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) varsler umiddelbare undersøkelser av flytypen Boeing 777 etter at et fly nødlandet i Denver med store motorproblemer.

Saken oppdateres.

United Airlines' flygning fikk problemer med den høyre motoren kort tid etter avgang fra Denvers internasjonale lufthavn lørdag. Motoren tok fyr, og deler falt ned i et boligområde. Flyet skulle til Honolulu.

– Vi har gjennomgått all tilgjengelig sikkerhetsinformasjon etter hendelsen, melder FAA i en uttalelse søndag.

Konklusjonen er at bladene på flyets Pratt & Whitney PW4000-motor skal undersøkes nærmere. Disse bladene brukes kun på flytypen Boeing 777.

United Airlines varslet kort tid etter at 24 fly med samme motor umiddelbart settes på bakken for å være på den sikre siden.

Flyprodusenten Boeing anbefaler samtidig at bruken av flytypen 777 med samme type motor innstilles, skriver Reuters. I alt 69 fly var i drift, mens 59 fly sto parkert på grunn av den reduserte flytrafikken, ifølge Boeing.

Flytypene 777–200 og 777–300 som er påvirket, er eldre fly som de fleste flyselskaper holder på å fase ut.

Det japanske samferdselsdepartementet har beordret Japan Airlines (JAL) og All Nippon Airways (ANA) om å sette sine 777 med P & W4000-motor på bakken.

Departementet opplyser at et fly av denne modellen fra JAL måtte returnere til Tokyo internasjonale flyplass i starten av desember på grunn av en motorfeil. Flyet var 26 år gammelt, samme alder som flyet som var involvert i helgens hendelse i Denver.

(©NTB)

På forsiden nå