Biden langer ut mot Russlands annektering av Krim-halvøya

USAs president Joe Biden sier at han aldri kommer til å akseptere russernes annektering av Krim-halvøya, som ifølge folkeretten er ukrainsk territorium.

Saken oppdateres.

Annekteringen skjedde for sju år siden etter at massedemonstrasjoner førte til at en mer vestligorientert regjeringen tok makten i Kiev. Samtidig brøt det ut borgerkrig mellom ukrainske regjeringsstyrker og russiskstøttede separatister øst i Ukraina.

– USA anerkjenner ikke og vil aldri anerkjenne Russlands angivelige annektering av halvøya, og vi vil stå side om side med Ukraina mot Russlands aggressive handlinger, sa Biden da han fredag markerte at det er sju år siden russiske styrker invaderte Krim-halvøya.

– På denne dystre årsdagen bekrefter vi den enkle sannheten: Krim er Ukraina, tilføyde Biden.

(©NTB)

På forsiden nå