Koronavaksineringen i gang i Sør-Korea

Sør-Korea begynte koronavaksineringen fredag. Etter å ha lyktes godt med pandemi-håndteringen i fjor, har smittetallene i landet gått opp den siste tiden.

Saken oppdateres.

– Jeg har følt meg veldig nervøs det siste året, men jeg føler meg tryggere nå som jeg har fått vaksinen, sa pleiehjemsarbeider Lee Gyeong-soon, som ble vaksinert på en klinikk nord i hovedstaden Seoul.

Landet har som mål at rundt 400.000 beboere på sykehjem og helsearbeidere skal være ferdig vaksinert innen slutten av mars.

Forlenger tiltak

– Vi har tatt et historisk første skitt mot å gjenopprette normalitet, sa en talsperson for landets helsedepartement, Son Young-rae, på en pressebrifing fredag.

Myndighetene har også vedtatt å forlenge smitteverntiltakene, som blant annet innebærer forbud mot grupper på over fem personer og innendørs matservering etter klokken 22, i ytterligere to uker.

Lave smittetall

Sør-Korea skilte seg tidlig ut som ett av landene som lyktes best med å håndtere pandemien gjennom et omfattende system av overvåking, registrering og sporing. Gjennom vinteren har Sør-Korea likevel rapportert høyere smittetall, og torsdag ble det meldt om 406 nye tilfeller, ifølge Reuters.

Totalt har Sør-Korea nå registrert 89.000 koronavirustilfeller og 1.585 dødsfall, ifølge Johns Hopkins. Landet har over 51 millioner innbyggere.

Treg vaksinasjonsstart

Sammenlignet med mange andre land er Sør-Korea også sent ute med vaksineringen. Først i slutten av januar, etter stadig økende press fra innbyggerne, gikk myndighetene med på å inngå avtaler med vaksineprodusenter som Pfizer og Moderna.

Årsaken til avventingen er ikke kjent, men magasinet The Diplomat spekulerer på om regjeringen kan ha hatt som mål å utvikle og ta i bruk en egenprodusert vaksine mens smittetallene enda var lave.

(©NTB)

På forsiden nå