Vaksinering går tregt i Kina

Kinesiske helseeksperter sier at vaksinering mot koronaviruset går tregt i landet fordi pandemien stort sett er under kontroll.

Saken oppdateres.

Hittil er bare 3,56 prosent av Kinas befolkning vaksinert, men myndighetene tar sikte på å vaksinere 40 prosent innen juni.

Zhong Nanshan, som er tilknyttet Kinas nasjonale helsekommisjon, sier at det hittil er levert 52,5 millioner vaksinedoser, og kinesiske helseeksperter sier at det er nok til å dekke befolkningens behov, selv om landet også har forpliktet seg til å sende nesten en halv milliard vaksinedoser til andre land.

– Vaksineringsraten er for tiden svært langsom fordi kontrollen over utbruddet er så god i Kina, men jeg tror det er nok kapasitet, sier Zhang Wenhong, en smittevernekspert i Shanghai.

Produsentene av Kinas fire godkjente vaksiner har kapasitet til å produsere 2,6 milliarder doser innen utgangen av året, men uansett blir det en enorm utfordring å vaksinere alle kinesere som trenger det.

Selv om det settes 10 millioner vaksiner per dag, vil det ta sju måneder å vaksinere 70 prosent av befolkningen, ifølge Zhang.

(©NTB)

På forsiden nå