Liten vekst i den tyske arbeidsledigheten

Antall tyskere som registrerte seg ledige, vokste noe i februar, selv om ledighetsraten ligger stabilt på 6,3 prosent.

Saken oppdateres.

2,904 millioner av landets innbyggere var registrert som arbeidsledige hos det føderale arbeidsdirektoratet ved månedsskiftet.

Det er en økning på rundt 4.000 fra januar, og 509.000 flere enn i februar 2020, før pandemien virkelig nådde Europas største økonomi.

Ledigheten har økt relativt lite i Tyskland, sammenlignet med flere andre land. Arbeidsgiverne benytter seg i stor grad av permisjonsordninger der staten betaler minst 60 prosent av lønna til ansatte som jobber reduserte timer eller ikke i det hele tatt.

Slik støtte ble utbetalt til 2,39 millioner tyskere i desember, som er den siste måneden myndighetene har tall for. Det er en liten oppgang fra 2,38 millioner i november og 2,01 millioner i oktober, men langt unna toppen på nesten 6 millioner i april.

(©NTB)

På forsiden nå