Politimann drept utenfor Kongressen i Washington

En politimann er død etter at han og en kollega ble påkjørt utenfor Kongressen fredag. Føreren av bilen ble skutt og er også død.

Politifolk sto ved bilvraket som krasjet inn i barrikadene ved Capitol Hill i Washington langfredag.  Foto: J. Scott Applewhite

Saken oppdateres.

Politiet i Washington stengte ned Kongressen fredag etter at to politifolk ble påkjørt utenfor bygningen. En antatt gjerningsperson ble skutt og drept.

Ifølge kongresspolitiet ble to politibetjenter skadd etter å ha blitt påkjørt ved en veisperring.

Senere opplyste sjefen for kongresspolitiet, Yogananda Pittman, at den ene av dem døde på sykehuset.Video viser knivstikking

Mannen som kjørte bilen, ble pågrepet og er også død, opplyste hun. Hun sier at video viser at mannen kom ut av bilen med en kniv og rakk å knivstikke en politimann før han selv ble skutt. Han døde ifølge amerikanske medier på vei til sykehuset.

Selv om mannen syntes å ha kjørt ned politifolkene med vilje, sier sjefen for Washington-politiet Robert Contee, at episoden ikke er terrorrelatert.

LES OGSÅ: – Revolusjonen er nettopp begynt

Blå sedan

Bilder viser politi som undersøker en blå sedan som hadde krasjet inn i en sikkerhetsbarriere på en av gatene som fører fram til Kongressen.

Umiddelbart etter skytingen kom det massivt med politi til stedet, og folk ble bedt om å holde avstand. Et helikopter landet like ved bygningen, ifølge en journalist fra NBC.

Alle Kongressens bygninger ble stengt etter at det ble meldt om skyting i nabolaget, det som ble kalt en ekstern sikkerhetstrussel, og ansatte fikk beskjed om at ingen fikk gå ut eller komme inn.

Det har ikke vært noen fare for medlemmene av Kongressen, siden Kongressen ikke er samlet for tiden.

LES OGSÅ: Stormingen av Capitol: - Trump får for mye av skylda

Fortsatt på tå hev

Episoden skjedde mens Washington fortsatt er på tå hev etter stormingen av kongressbygningen i januar, mens valget av Joe Biden som president skulle godkjennes av Kongressen.

Fem personer døde under stormingen, hvorav en politimann, og over 300 mennesker er siden arrestert, inkludert medlemmer av ekstremistgrupper som Proud Boys og Oath Keepers.

FBI har gjort det klart at høyreekstremistiske grupper og noen Trump-tilhengere fortsatt utgjør en sikkerhetstrussel.

I de siste ukene er noen av sikkerhetstiltakene som ble innført etter stormingen, blitt opphevet. Blant annet er de høye gjerdene rundt kongressbygningen fjernet, og antall soldater fra nasjonalgarden i området redusertPå forsiden nå