Tiktok bøtelagt i Russland for protestoppfordringer

Russland har gitt Tiktok en bot på over 250.000 kroner for innhold som oppfordret mindreårige til å delta på Navalnyj-støtteprotester.

Saken oppdateres.

Tiktok ble funnet skyldig i å ikke ha fjernet innhold som oppfordret barn til å ta del i støttedemonstrasjonene for dissidenten Aleksej Navalnyj, opplyste den russiske domstolen via sin konto på meldingstjenesten Telegram.

Kjennelsen kom etter at Twitter i forrige uke også ble dømt til å betale en bot på nesten en million kroner for det samme.

Navalnyj er blant de argeste kritikerne av Russlands president Vladimir Putin. Han er dømt til soning i en straffekoloni for å ha brutt betingelsene i en tidligere betinget dom da han var innlagt på et sykehus i Berlin etter en forgiftning i fjor.

(©NTB)

På forsiden nå