Politiet: Tolv funnet halshogget i Mosambik

Tolv mennesker, som kan være utlendinger, er funnet halshogget etter det væpnede angrepet på byen Palma i Mosambik, ifølge en lokal politisjef.

Saken oppdateres.

Politisjefen Pedro da Silva fortalte onsdag om drapene til den statlige kringkasteren TVM, som siteres av nyhetsbyrået Reuters.

De halshogde personene har lys hudfarge, og da Silva antar derfor at de kan være utlendinger.

Ytterliggående islamister startet et angrep på byen Palma 24. mars. Flere titall mennesker skal ha blitt drept, og hjelpeorganisasjoner sier titusener er blitt fordrevet fra hjemmene sine.

Omfanget av volden er imidlertid uklart, siden de fleste kommunikasjonskanalene til Palma ble kuttet etter at angrepet begynte. Blant dem som ble rammet, var utlendinger som jobbet ved et stort naturgassanlegg i nærheten av byen.

Et regionalt toppmøte om konflikten i Mosambik ble holdt i landets hovedstad Maputo torsdag. Her deltok presidentene i Sør-Afrika, Malawi, Tanzania, Botswana, Zimbabwe og Mosambik.

I en felles uttalelse varslet de en «proporsjonal respons» for å håndtere konflikten som har pågått i tre år. Angrepet på Palma beskrives som en kraftig opptrapping av konflikten, som tidligere har fått lite internasjonal oppmerksomhet.

(©NTB)

På forsiden nå