Koronaprotest med undertøy i Napoli

Flere titall butikkeiere i Napoli demonstrerte lørdag mot de strenge koronatiltakene ved å holde opp dameundertøy, som har blitt et symbol på motstanden.

Saken oppdateres.

Campania, regionen der Napoli ligger, er en av få italienske regioner som fortsatt er på rødt nivå, det vil si som har den mest omfattende nedstengingen.

I shoppingdistriktet Chiaia i sentrum av Napoli dannet om lag 150 butikkeiere lørdag en menneskekjede med dameundertøy mellom hendene. Flere hadde plakater med budskap som: «Vi kan ikke lenger betale husleie og regninger» og «Staten har glemt oss».

De små blondeplaggene har blitt et symbol på koronaprotestene til butikkeiere i Napoli ettersom dameundertøy regnes som nødvendig vare. Butikker som selger undertøy, får derfor holde åpent.

Det har ført til at mange butikker som egentlig har helt andre varesortimenter, har begynt å selge truser, bh-er og annet dameundertøy.

– Det må vi fordi vi har familier å forsørge, vi har husleie å betale og vi har ansatte vi må støtte, sier Carla della Corte, leder for handelsstandsforeningen, til avisen Corriere della Sera.

(©NTB)

På forsiden nå