Etterforskningen av brukollapsen i Genova ferdig – rettssak venter trolig

Nær tre år etter at motorveibrua over Genova raste sammen, er etterforskningen sluttført. 69 personer har status som mistenkte, og nå blir det trolig rettssak.

Saken oppdateres.

Italias infrastrukturminister Giancarlo Cancelleri har uttrykt sjokk over enkelte av etterforskningens konklusjoner, deriblant det han omtaler som en «total mangel på vedlikehold av brua – ikke noe er gjort på 51 år».

Ifølge italienske medier ble det ikke gjort noe for å styrke kablene som støttet brua der den raste sammen, fra innvielsen i 1967 til dagen da brua kollapset 14. august 2018. 43 personer mistet livet.

– Vi håper nå på en rask rettssak innen rimelig tid fordi vi har en plikt overfor ofrenes familier, sa Cancelleri torsdag.

Blant de 69 personene som er utpekt som mistenkte, er den tidligere sjefen for selskapet Atlantia, Giovanni Castelluci. Atlantia eier selskapet Autostrade, som hadde ansvaret for vedlikeholdet av brua.

(©NTB)

På forsiden nå