Iran avviser at det forhandles om fangeløslatelse

Teheran avviser i likhet med USA ryktene om at det forhandles om løslatelse av vestlige fanger i Iran.

Saken oppdateres.

Iransk statlig TV meldte i helgen, med henvisning til informerte kilder, at det pågikk forhandlinger om løslatelse av britiske og amerikanske fanger, i bytte mot at Iran igjen får tilgang til nesten 60 milliarder kroner som er frosset i Vesten.

– Meldingene om at en fangeutvekslingsavtale er nådd, er ikke sanne, sa en talsmann for amerikansk UD søndag.

Mandag avviste også iransk UD at det pågår samtaler om fangeløslatelse.

– Det stemmer ikke at Iran planlegger å løslate fem fanger i bytte mot tilgang til bankkontoer som lenge har vært frosset som følge av diplomatisk strid med Storbritannia og USA, heter det i en uttalelse. Departementet ønsket ikke å kommentere saken ut over dette.

– Som en regel bekrefter vi aldri uttalelser fra såkalt informerte kilder, sier talsmannen Saeed Khatibzadeh.

(©NTB)

På forsiden nå