To kvinner drept av raketter sør i Israel

Israelsk medisinsk personell bekrefter at to kvinner er drept i to separate rakettangrep mot Ashkelon i det sørlige Israel tirsdag.

Saken oppdateres.

En talsmann for redningstjenesten Magen David Adom sier en av de drepte kvinnene er i 40-årene, mens den andre er i midten av 60-årene.

De seneste rakettangrepene kommer etter en rekke angrep på tvers av grensen mot Gaza det siste døgnet.

Hamas opplyste mandag kveld at de og andre militante palestinske grupper hadde skutt minst 100 raketter mot Israel. Israel har svart på rakettangrepene med 130 luftangrep utført av kampfly og helikoptre, rettet mot militære mål på Gazastripen, ifølge den israelske hærens talsmann Jonathan Conricus.

Helsemyndigheten på Gazastripen sier minst 26 palestinere er drept, blant dem ni barn. Ifølge det israelske militæret var 15 av de drepte på Gazastripen medlemmer av militante grupper, som siden mandag har avfyrt mer enn 300 raketter mot Israel.

Islamsk hellig krig, en av de største militante palestinske gruppene på Gazastripen, sa tirsdag at to av gruppens ledere ble drept i nattens angrep.

Avisen Haaretz skriver at 31 personer er innlagt på sykehus i Ashdod i Israel etter rakettskytingen. Tilstanden er alvorlig for en av dem.

Opptrappingen skjer etter uker med en anspent situasjon i Jerusalem, der en betent eiendomskonflikt har bidratt sterkt til uroen.

(©NTB)

På forsiden nå