Minst 41 døde i togkollisjon i Pakistan

Minst 41 passasjerer mistet livet og over 100 ble skadd da et tog kjørte inn i et ekspresstog som hadde sporet av sørøst i Pakistan mandag.

Saken oppdateres.

Ulykkene skjedde i et avsidesliggende område i Ghotki-distriktet i provinsen Sindh sørøst i landet. Der hadde først et ekspresstog sporet av. Få minutter senere kjørte et fullt intercitytog inn i det avsporede ekspresstoget.

Ulykken skjedde ved 3.30-tiden natt til mandag lokal tid, på et tidspunkt da mesteparten av de til sammen 1.200 passasjerene på de to togene trolig sov.

41 personer omkom og over 100 ble skadd, opplyser det statseide selskapet som drifter jernbanesystemet.

Militæret benytter seg av soldater, leger og to helikoptre som del av redningsarbeidet. Det har blitt brukt tungt maskineri for å hente personer ut fra togvraket.

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket avsporingen og den påfølgende kollisjonen. Informasjonsminister Fawad Hussain sier etterforskere jobber med å finne ut om ulykken var en terrorhandling eller om den skyldes menneskelig eller teknisk feil.

Innenriksminister Sheikh Rashid sier at jernbanesporet der ulykken skjedde ble bygget på 1880-tallet. Han beskriver det som forfallent. En høytstående politikilde sier at han allerede hadde advart myndighetene om farlige forhold både knyttet til sporet og vognene.

Statsminister Imran Khan sier han er sjokkert og lover full gransking.

Togulykker er vanlige i Pakistan, der regjeringer i mange år har gjort lite for å bedre et dårlig vedlikeholdt signalsystem og gamle jernbanespor som landet arvet etter den tidligere kolonimakten Storbritannia.


(©NTB)

På forsiden nå