96 nye koronadødsfall i Storbritannia – høyeste på fire måneder

Storbritannia har registrert 96 koronarelaterte dødsfall på et døgn, det høyeste tallet siden mars.

Saken oppdateres.

I samme periode er det påvist 46.558 nye smittetilfeller. Dødstallet er det høyeste siden 24. mars, da 98 dødsfall ble rapportert, melder Sky News tirsdag.

Mandag ble det registrert i underkant av 40.000 nye smittetilfeller og 19 dødsfall.

Tirsdag forrige uke var de tilsvarende tallene 36.660 og 50. Under pandemien har ofte tirsdagstallene vært spesielt høye på grunn av etterslep i rapporteringen i helgene.

England opphevet mandag koronarestriksjonene samtidig som smitten øker. 88 prosent av den voksne britiske befolkningen har fått første dose av koronavaksinen, mens 68,8 prosent er fullvaksinert.

Seks av ti innlagte koronapasienter i England er uvaksinert, opplyste regjeringens koronarådgiver mandag. Samme dag ble regler om sosial avstand og munnbind opphevet. Kritikere advarer om at det vil føre til økt smittespredning de kommende ukene.

Smittetrykket i Storbritannia er nå blant de høyeste i verden, med 815 smittede og 0,7 døde per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Bare Tunisia, Fiji og Kypros har rapportert høyere tall på smittede.

De tilsvarende tallene for Norge er 45 smittetilfeller og ingen dødsfall.

Til sammen har britiske myndigheter bekreftet 128.823 koronarelaterte dødsfall, noe som er det sjuende høyeste antallet i verden.

(©NTB)

På forsiden nå