Perus nye president lover bredt sammensatt regjering

Perus nye president, venstrevridde Pedro Castillo, lover en bredt sammensatt regjering etter at han flere uker på overtid ble erklært som landets nye president.

Saken oppdateres.

Høyresidens kandidat Keiko Fujimori nektet lenge å anerkjenne valgseieren til Castillo, som er fra det marxist-leninistiske partiet Peru Libre. Hun klaget på valgfusk, men valgkommisjonen fastslo denne uken at Castillo vant.

Castillo og Peru Libre lover at den nye regjeringen blir en regjering for hele Peru.

– Vi holder på å sette sammen en gruppe, og jeg ser at det er folk som er interessert i å bidra i regjeringen som er fra hele det politiske spekteret, sier Castillo.

I løpet av de tre siste årene har landet hatt fire ulike presidenter. Dessuten har sju av de ti siste presidentene enten blitt dømt for eller etterforsket for korrupsjon. I november i fjor toppet kaoset seg, og i løpet av fem dager hadde landet tre ulike presidenter.

Castillo vant valget, som ble avholdt for seks uker siden, med knappest mulig margin. Han går løs på presidentperioden 28. juli.

– Vi har alltid sagt at regjeringen må være sammensatt av folkets representanter, og folket har en tydelig variasjon av politiske farger, sier partiets generalsekretær Richard Rojas.

(©NTB)

På forsiden nå