Over 200 millioner smittetilfeller registrert i verden

Over 200 millioner koronasmittede er registrert på verdensbasis siden starten av pandemien. Deltavarianten fører til ny smitteøkning.

Saken oppdateres.

Både nyhetsbyrået AFP og Johns Hopkins-universitetet i USA melder at det globale smittetallet har passert en ny milepæl.

Tallene stammer fra offisielle kilder i en lang rekke land. For tiden stiger smittetallene kraftig mange steder som følge av spredningen av deltavarianten.

Den smitter raskere enn alle tidligere varianter av koronaviruset. Det har tatt halvparten så lang tid å gå fra 100 millioner til 200 millioner smittede som det gjorde fra null til 100 millioner, skriver The New York Times.

Utviklingen i tallene kan også være preget av mange land har fått langt bedre kapasitet til å teste folk for korona. Den siste uka har det gjennomsnittlige daglige globale smittetallet ligget over 600.000.

Likevel er det reelle antallet tilfeller i verden trolig betydelig høyere enn summen av de registrerte tallene. Det er store variasjoner i testkapasiteten mellom ulike land.


(©NTB)

På forsiden nå