120.000 protesterer mot vaksinepass i Frankrike

Over 120.000 mennesker demonstrerte lørdag mot vaksinepassene som de sier er diskriminerende mot dem som ikke er vaksinert.

Saken oppdateres.

Vaksinepass, eller en nylig gjennomført negativ test, er påkrevet for å slippe inn på kafeer, restauranter og en rekke andre offentlige steder i Frankrike. I tillegg må helsepersonell være vaksinert.

Innenriksdepartementet sier at 121.000 mennesker deltok, 19.000 av dem i Paris, der 85 mennesker ble arrestert.

Det er niende helg på rad at det arrangeres store demonstrasjoner mot tiltakene som er innført for å beskytte befolkningen mot koronaviruset.

Men interessen har dabbet av, og tallet har gått ned fra helg til helg. Forrige helg deltok 140.000 i protestene, og i begynnelsen av august var det 237.000 deltakere i demonstrasjonene.

Også i Istanbul, Nederland og Hellas var det protester mot vaksiner og andre tiltak mot koronaviruset lørdag.

I Istanbul samlet flere tusen mennesker seg på Maltepe-plassen for å demonstrere mot det de kaller fascistiske tiltak mot viruset, og i Nederland protesterte rundt 10.000 mennesker mot restriksjonene på nattklubber, uteliv og festivaler.

I Nederland fikk diskotek og klubber lov til å gjenåpne i slutten av juni, sammen med studentfester og festivaler. Men da smitten skjøt i været igjen, ble de stengt ned på nytt kort tid senere.

(©NTB)

På forsiden nå