Israels statsminister besøker Egypt

Den israelske statsministeren Naftali Bennett kom mandag til Kairo for å møte president Abdel Fattah al-Sisi.

Saken oppdateres.

Bennett er den første israelske statsministeren som besøker Egypt siden 2011. Han ble mottatt av Sisi i feriebyen Sharm el-Sheikh ved Rødehavet.

Bennett og Sisi skulle etter planen diskutere forsøk på å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne, ifølge egyptiske myndigheter.

Egypt, det mest folkerike arabiske landet, var det første arabiske landet som anerkjente Israel i 1979, og landet spilte en nøkkelrolle med å mekle fram en våpenhvile mellom Israel og Hamas i mai.

Egypt får jevnlig besøk av ledere fra Hamas og den palestinske selvstyremyndigheten og har samtidig nær kontakt med Israel. Bennetts besøk finner sted ti dager etter at presidenten i det palestinske selvstyret, Mahmoud Abbas, var i Kairo.

Søndag foreslo Israels utenriksminister Yair Lapid en plan for å bedre levekårene og bygge opp igjen infrastruktur på Gazastripen i bytte mot et løfte fra Hamas om å holde fred.

Men det kommer ikke til å skje uten at Egypt støtter og er involvert, og uten Egypts muligheter for å snakke med alle, sier Lapid.(©NTB)

På forsiden nå