Rap-stjernen Einár skutt og drept i Stockholm

En mann er skutt og drept sør i Stockholm, opplyser svensk politi. Ifølge Expressen er det snakk om den svenske rapstjernen Einár.

Den svenske rap-stjernen Einár ble skutt og drept. Han ble bare 19 år.   Foto: Jessica Gow / TT News Agency

Saken oppdateres.

Politiet fikk melding om skyting i Hammarby sør i Stockholm klokken 22.50 torsdag. En mann ble funnet skutt og såret. Senere opplyste politiet at han døde av skadene, og at hans pårørende er blitt varslet.

Natt til fredag brukte politiet helikopter i søk etter gjerningspersoner.

– Det finnes opplysninger om at en eller to personer løp fra stedet, sier politiets pressetalskvinne Carina Skagerlind.

Ung Grammis-vinner

Ifølge Expressen er det den 19 år gamle svenske rapartisten Einár som er drept. Hans fulle navn er Nils Kurt Einar Grönberg.

Han har millioner av spillinger på Spotify med flere låter som har toppet listene, og har blant annet vunnet priser på Grammisgalan.

Flere avhørt

Ifølge Expressen har han i lengre tid vært utsatt for trusler, men avisa skriver ikke hvorfor og av hvem.

Skagerlind sier at flere personer er hentet inn til avhør, ikke fordi de er mistenkt, men fordi de kanskje kan fortelle noe om hendelsen.

Ble kidnappet - rapperen Yasin dømt

I april 2020 ble Einár kidnappet av rivaliserende rapper Yasin og andre medlemmer av den kriminelle gjengen kalt Vårbynätverket. Einár ville ikke samarbeide med politiet og sa det bare var et PR-stunt. Yasin ble senere dømt til 10 måneder fengsel for medvirkning til kidnapping. Saken fikk internasjonal oppmerksomhet.

Einár fikk Grammis (svenske Spellemann) for årets nykommer og årets hip hop-artist i 2020.  
        
            (Foto: Henrik Montgomery / TT News Agency)

Einár fikk Grammis (svenske Spellemann) for årets nykommer og årets hip hop-artist i 2020.   Foto: Henrik Montgomery / TT News Agency

På forsiden nå