Biden kaller reformpakke historisk

Kort tid før han reiser til Europa for å delta på G20- og COP26-toppmøtene holdt USAs president Joe Biden tale om sin pakke for klimatiltak og sosial reform.

Saken oppdateres.

Han omtalte pakken som historisk og sa at den vil endre USA.

– Det er en ramme som vil skape millioner av arbeidsplasser, skape vekst i økonomien, investere i vårt folk og vår nasjon, snu klimakrisen til en mulighet og føre oss inn på en vei der vi ikke bare kan konkurrere, men vinne den økonomiske konkurransen i det 21. århundret mot Kina og alle andre store land i verden, sa Biden.

Han er svært positiv til klimapakken:

– Denne rammen gjør den største investeringen for å håndtere klimakrisen noensinne, og går lenger enn alle andre industriland, sa presidenten.

Biden hadde opprinnelig planer om å få pakken gjennom før han drar til Europa. Det er ennå uklart om presidenten har nok støtte til å få reformpakken gjennom i Senatet, der demokratene bare har hårfint flertall og samtlige republikanere ventes å stemme mot.

Forslaget er også kraftig nedjustert fra det første utkastet som ble lagt fram.

(©NTB)

På forsiden nå