Danmarks regjering ønsker munnbindkrav og økt bruk av koronapass

Munnbind, koronapass og kortere gyldighet for negativ koronatest er blant tiltakene som regjeringen ønsker å innføre i Danmark.

Saken oppdateres.

Regjeringen følger dermed helsemyndighetens anbefaling og vil torsdag søke støtte i Folketingets epidemiutvalg til å innføre restriksjonene.

– Vi er nødt til å innføre utvidelse av bruken av koronapass og munnbind fordi ekspertene vurderer at det er nødvendig. Det er en annen epidemi vi nå har. Deltavarianten er langt mer smittsom, og det utfordrer oss. Derfor er vi nødt til å ta disse verktøyene i bruk, sa helseminister Magnus Heunicke onsdag.

Bruk av munnbind på kollektivtransport og i butikker, samt framvising av gyldig koronapass på blant annet statlige arbeidsplasser, kollektivtransport og ved høyere utdanningsinstitusjoner er noen av tiltakene som regjeringen foreslår.

De anbefaler også at en negativ koronatest skal ha kortere gyldighet. En hurtigtest kan være gyldig i 48 timer og en PCR-test i 72.

Grensen for antall deltakere på innendørs- og utendørsarrangementer med koronapass kan også bli halvert. Grensen ligger per nå på 200 innendørs og 2.000 utendørs.

Koronasmitten er stigende i samtlige regioner i Danmark. Det siste døgnet er det registrert 4.426 smittetilfeller, noe som er 82 færre tilfeller enn smitterekorden fra 18. desember i fjor.

(©NTB)

På forsiden nå