IMF advarer om at omikronvarianten kan dempe økonomisk vekst

Omikronvarianten kan dempe den globale økonomiske veksten, på samme måte som deltavarianten har gjort det, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).

Saken oppdateres.

– En ny variant som kan spres svært raskt, kan få innvirkning på tilliten, og vi ser derfor på det som sannsynlig at det blir noen nedgraderinger i våre prognoser for den globale veksten, sier IMF-sjef Kristalina Georgieva.

I den siste prognosen fra IMF anslås den globale veksten i år til å havne på 5,9 prosent, og 4,9 prosent neste år. Men USA og andre store økonomier ble påført kraftige nedjusterte oppdateringer av prognosene etter spredningen av deltavarianten, påpeker hun.

– Selv før inntoget av denne nye varianten, var vi bekymret over at gjenopplivingen i økonomien, som fortsetter, mister litt av fremdriften, sier hun.

I IMFs siste prognose fremkom det bekymringer knyttet til problemer med globale forsyningsledd i varehandel og ulike vaksinedistribusjon verden rundt, faktorer som demper takten i den økonomiske oppgangen.

(©NTB)

På forsiden nå