Kroatia og Latvia melder om første omikrontilfeller

Kroatia og Latvia er de hittil siste landene i Europa som har påvist omikron. Varianten er så langt påvist i 18 land i EU-/EØS-området, men det er ikke meldt om døde ennå.

Saken oppdateres.

Helsemyndighetene i Kroatia opplyser mandag at det er påvist to tilfeller av omikronvarianten i landet, og at det nå jobbes med å finne ut av hvordan smitten har kommet til landet. De to personene som har testet positivt på omikron, har ikke vært på reise i utlandet, men myndighetene antar at de ble smittet da de deltok på et næringslivsarrangement.

Også Latvia meldte mandag at de første to smittetilfellene av omikron er påvist i landet, melder det europeiske smittevernbyrået ECDPC. Dermed er omikronvarianten påvist i 18 land i EU-/EØS-området, men det er så langt ikke meldt om dødsfall i Europa knyttet til omikron, opplyser byrået mandag.

Omikronvarianten er hittil også påvist i 29 andre land i verden, ifølge ECDPC.

(©NTB)

På forsiden nå