Island forlenger koronarestriksjoner

I likhet med i Norge skulle egentlig koronarestriksjonene som ble innført på Island før jul utløpt denne uka. Nå blir de forlenget til begynnelsen av februar.

Saken oppdateres.

Det kunngjorde Islands helseminister Willum Thor Thorsson tirsdag. Det gikk lenge spekulasjoner på øya om hvorvidt restriksjonene skulle strammes inn ytterligere. Thorsson sier nå at de neste dagene blir svært viktige i kampen mot omikronvarianten.

Restriksjonene begrenser antallet mennesker som kan samles privat til 20, enten det er innendørs eller utendørs. Arrangementer kan ha opptil 200 deltakere, med krav om hurtigtest fra et testsenter for alle deltakere. Alle islandske restauranter og utesteder må stenge klokka 22, og det er kapasitetsbegrensninger for treningssentre og svømmehaller.

Island har et av de høyeste smittetrykkene i verden, med 4.284 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

(©NTB)

På forsiden nå