WHO: Smittetilfeller økte globalt med 55 prosent i forrige uke

Antallet nye covid-19-tilfeller økte i forrige uke med 55 prosent globalt, mens antall koronadødsfall forble stabilt, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Saken oppdateres.

Det ble i forrige uke registrert rundt 15 millioner nye koronatilfeller globalt og over 43.000 koronarelaterte dødsfall, opplyser WHO.

Omikronvarianten står for rundt 59 prosent av alle sekvenserte smitteprøver, ifølge WHO, som understreker at det stadig kommer flere studier som fastslår at omikron gir mindre alvorlig sykdomsforløp enn deltavarianten.

Omikron, som først ble påvist i Sør-Afrika, førte til at smitten gikk til værs i landet. Nå har den sørafrikanske epidemien avtatt, og eksperter antar at smittebølgen er forbi.

Alle verdensregionene opplevde en smitteøkning i forrige uke, med unntak av Afrika, hvor antall nye registrerte smittetilfeller gikk ned 11 prosent. I Europa har antall smittetilfeller økt med 31 prosent den siste uka, mens antall koronadødsfall gikk ned med 10 prosent.

Samtidig har smitten gått betraktelig opp i Sørøst-Asia den siste uka, med en økning på 400 prosent. Det er spesielt i land som India og Thailand at smitten har økt mest.

(©NTB)

På forsiden nå