Høyesterett stanser Bidens vaksinekrav

USAs høyesterett slår ned kravet om at ansatte på store arbeidsplasser i USA enten må være vaksinert eller testes ukentlig og bruke munnbind på jobb.

Saken oppdateres.

– Jeg er skuffet over at høyesterett har besluttet å stanse krav som er basert på sunn fornuft og som vil redde liv. Det er både vitenskapelig og juridisk fundert, sier president Joe Biden i en uttalelse.

Høyesterett konkluderer med at det er greit med vaksinekrav for helsearbeidere i USA, men stanser Biden-administrasjonens mer omfattende vaksinekrav som gjaldt alle større arbeidsplasser.

Flertallet i høyesterett mener administrasjonen gikk for langt da den innførte kravet for alle arbeidsplasser med mer enn 100 ansatte. Mer enn 80 millioner mennesker ville ha blitt omfattet av vaksinekravet.

Høyesteretts mindretall, de tre dommerne som anses å være liberale, mener derimot det er retten som går for langt når den går imot rådene fra helsefagmyndighetene.

Mer enn 208 millioner amerikanere, 62,7 prosent av befolkningen, er fullvaksinert og en tredel av disse har fått en oppfriskningsdose.

(©NTB)

På forsiden nå