Nye koronademonstrasjoner i Tyskland

Tusener av mennesker demonstrerte i Tyskland lørdag, der noen protesterte mot regjeringens koronatiltak, mens andre demonstrerte mot vaksinemotstandere.

Saken oppdateres.

I Hamburg samlet over 1.000 personer seg for å demonstrere mot vaksinemotstandere, som holdt sin egen demonstrasjon der rundt 3.000 personer dukket opp.

I Freiburg demonstrerte rundt 6.000 personer mot regjeringens koronatiltak, mens 2.500 møtte opp til en motdemonstrasjon.

Over 7.000 mennesker møtte fram i Düsseldorf for å demonstrere mot obligatorisk vaksinasjon. Kveldens demonstrasjon forløp rolig, opplyser politiet.

Den tyske sikkerhetstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) advarer om at en ny type trussel har utviklet seg i samfunnet.

Demonstranter som deltar i protester mot regjeringens koronapolitikk, kan ikke lenger bli plassert som ekstremister på ytre høyre eller ytre venstre, og de er ikke forent av noen ideologisk merkelapp. I stedet er de forent av forakt for demokratiet og demokratiets representanter, uttaler BfVs leder Thomas Haldenwang til avisen Frankfurter Allgemeine SonntagsZeitung.

– På fundamentalt vis avviser de vårt demokratiske statlige system, sier Haldenwang til avisen.

Disse ekstremistene trenger ingen spesifikke temaer å gå etter. Pandemien er bare det siste temaet de har kastet seg på, hevder han.

– Uansett om det dreier seg om koronaviruset, flyktningpolitikken eller flomkatastrofen, så er det noen av de samme menneskene som forsøker å gi inntrykk av at staten svikter og ikke gjør noe, sier Haldenwang.

(©NTB)

På forsiden nå