Nå er greske eldre pålagt å vaksinere seg

Om man er 60 år eller eldre og ikke har vaksinert seg mot koronaviruset, risikerer man nå å få bot i Hellas.

Saken oppdateres.

Påbudet om vaksinering for eldre trådte i kraft mandag. Boten for å bryte påbudet ligger på rundt 1.000 kroner.

Inntektene fra bøter skal brukes for å finansiere greske sykehus. Allerede før påbudet trådte i kraft har det vist seg å være svært effektivt. Siden regelen ble kunngjort sent i november har drøyt 217.000 greske eldre latt seg vaksinere, slik at andelen vaksinerte i denne aldersgruppa nå ligger på rundt 90 prosent.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis har utelukket obligatorisk vaksinering for andre aldersgrupper. Grunnen til at det er innført påbud for eldre er fordi det i stor grad var de som ble innlagt med alvorlig koronasykdom, sier han.

(©NTB)

På forsiden nå