Russland venter voldsomt koronasmittehopp

Russiske myndigheter melder mandag om et stort hopp i nye koronatilfeller, trolig drevet av omikronvarianten. Nå ventes det at økningen vil fortsette.

Saken oppdateres.

30.726 nye smittetilfeller ble registrert i løpet av det siste døgnet, som er nær dobbelt så mange som for en uke siden. I tillegg er det 670 nye dødsfall i Russland.

Den svært smittsomme omikronvarianten har bredt seg i Russland de siste dagene, og lederen for de russiske folkehelsemyndighetene, Anna Popova, sier at tallet på nye smittetilfeller i Russland snart kan komme opp i et sekssifret antall hver dag.

Siden begynnelsen av koronapandemien er det registrert 10,8 millioner smittetilfeller i Russland, samt 321.990 dødsfall. Det russiske statistikkbyrået, som bruker noe bredere kriterier, anslår at dødstallet er dobbelt så høyt. Det er generelt milde koronarestriksjoner i Russland, og kun halvparten av befolkningen er fullvaksinert.

(©NTB)

På forsiden nå