Karantenetiden reduseres i Sverige

Sverige letter på karantenekravene. Fra nå av må de som bor sammen med smittede, holde seg hjemme i fem dager i stedet for sju. Det samme gjelder smittede.

Saken oppdateres.

De nye bestemmelsene gjelder fra første sykedag. For syke må to av de fem dagene være symptomfri, ifølge Folkhälsomyndigheten.

Det gjøres unntak for symptomfrie personer som har fått tre vaksinedoser, har hatt covid-19 de siste tre måneder eller er nøkkelpersoner i samfunnskritiske stillinger. De kan gå på skole eller jobb selv om nærkontakter i familien er smittet.

Det er den seneste tiden meldt om store problemer med å holde virksomheten i gang på enkelte arbeidsplasser fordi mange sitter i karantene. Også skolene melder om mange elever som ikke kan møte fram.

Smittespredningen i Sverige er nå så omfattende at en stor del av landets befolkning risikerer å smittes de neste ukene.

7,5 millioner svensker over tolv år – 83 prosent – har fått to vaksinedoser, mens 3,3 millioner har fått tre, det vil si 39,6 prosent.

Socialstyrelsen melder at det torsdag var 1.461 koronapasienter innlagt på svenske sykehus, nesten 300 flere enn i forrige uke. 110 pasienter ligger på intensivavdelinger.

(©NTB)

På forsiden nå