Minst 700 pågrepet etter demokratidemonstrasjoner på Cuba

Mer enn 700 mennesker ble pågrepet i forbindelse med de store demonstrasjonene mot regjeringen på Cuba i juli, erkjenner landets myndigheter.

Saken oppdateres.

172 av de pågrepne er allerede dømt, heter det videre.

Det er innledet rettsprosesser mot minst 790 personer, som anklages for blant annet vandalisme og ordensforstyrrelse, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten som er publisert i kommunistpartiets offisielle avis Granma.

Siktelsene er frafalt for flere, men 710 venter fortsatt på rettssaker.

De landsomfattende demonstrasjonene mot kommunistregimet på Cuba i juli var de største siden revolusjonen i 1959. 11. og 12. juli strømmet tusenvis av cubanere ut i gatene. De ropte «frihet» og «vi er sultne» i rundt 50 byer, i protest mot dårlige levekår og undertrykkelse.

En person døde i sammenstøt og mer enn 1.300 ble pågrepet. Myndighetene i landet har anklaget USA for å drive fram uroen.

(©NTB)

På forsiden nå