Ukraina og Russland enige om å forlenge våpenhvilen i Øst-Ukraina

Ukraina og Russland er enige om at våpenhvilen i Øst-Ukraina må fortsette. De beskriver samtalene i Paris som «ikke lette», men sier de vil fortsette i Berlin.

Saken oppdateres.

De neste samtalene skal være om to uker, sier utsendingen fra Russland, Dmitrij Kozak, ifølge AFP etter onsdagens møter i Paris. De samtalene vil finne sted i Berlin.

Onsdag møttes representanter for Russlands og Ukrainas regjeringer i Paris, det første slike møtet siden spenningsnivået i regionen begynte å øke i november.

Møtet varte i drøyt åtte timer før embetsmennene kom ut og møtte pressen.

Også Frankrike og Tyskland har vært involvert i samtalene, der målet er å avspenne situasjonen etter at Russland sendte titusener av soldater til Ukrainas grense.

Den franske presidentens kontor la ut en uttalelse etter samtalene hvor det sto at partene har en ubetinget respekt for våpenhvilen.

Samtalene fokuserte på Minsk-avtalen fra 2015, en fredsavtale, med sikte på å få en slutt på den langvarige konflikten mellom Ukraina og Russland. Uttalelsen nevnte ikke de nåværende bekymringene om en russisk invasjon av Ukraina.

(©NTB)

På forsiden nå