Sverige vil ikke gi koronavaksine til småskolebarn

Svenske helsemyndigheter vil ikke anbefale koronavaksine til barn mellom fem og elleve år. Fordelene er ikke store nok, lyder konklusjonen.

Saken oppdateres.

– Vaksinene er trygge, det er veldig gode vaksiner, men vi fokuserer nå på de medisinske fordelene til hvert enkelt barn, og vi kan ikke se at fordelene er store nok til å anbefale den til hele gruppen, sier Britta Björklund fra Folkhälsomyndigheten torsdag.

Hun legger til at de ikke vil vaksinere en hel gruppe barn for samfunnets skyld.

– Vi ønsker å se at det har en klar fordel for barna selv og det enkelte barn, så det er derfor vi ikke anbefaler det for øyeblikket, sier Björklund, som åpner for at avgjørelsen kan endres hvis helsesituasjonen endrer seg.

Heller ikke norske myndigheter anbefaler koronavaksine for alle barn mellom fem og elleve år, kun for de med underliggende sykdom.

(©NTB)

På forsiden nå