Ukrainsk soldat åpnet ild mot sine kolleger

En soldat i nasjonalgarden i Ukraina er pågrepet for å ha skutt og drept fem personer på en fabrikk tilknyttet forsvarsindustrien øst i landet.

Saken oppdateres.

Gjerningspersonen, en 20 år gammel mann, skulle starte sitt vaktskift ved fabrikken da han begynte å skyte mot sine medsoldater, opplyser innenriksdepartementet. Fire soldater og én sivil ble drept. I tillegg ble fem personer såret.

Hendelsen skjedde klokken 3.40 natt til torsdag lokalt tid. 20-åringen flyktet fra stedet og ble pågrepet av politiet på formiddagen.

Motivet bak drapene er foreløpig ikke kjent. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber om en grundig etterforskning av angrepet.

Fabrikken er tilknyttet den ukrainske romfarts- og forsvarsindustrien og ligger i byen Dnipro, 50 mil sørøst for Kiev. Sikkerhetssituasjonen er svært spent i deler av Øst-Ukraina, der russisk-støttede separatister i en årrekke har ligget i konflikt med regjeringsstyrkene.

Vestlige land hevder Russland vurderer en invasjon i Ukraina, noe Russland avviser.

Det er foreløpig ingen indikasjoner på at drapene på fabrikken har noe med konflikten med Russland å gjøre.

Tidligere har brutal mobbing vært et utbredt problem i militæret i tidligere sovjetstater. Situasjonen har bedret seg, ifølge menneskerettsgrupper, men fortsatt forekommer drap og selvmord knyttet til denne typen trakassering.

(©NTB)

På forsiden nå